Ми раді презентувати вам компанію Shimomura, яка під брендом Murato випускає чудові кухонні ножі. Виробництво розташоване у Японії, у місті Саніо, що у префектурі Ніігата, там само працюють і розробники, і інженери, і дизайнери.
У нашому асортименті будуть представлені три головних лінійки ножів, у кожній з яких присутні традиційні для японської кухні моделі.
Перший модельний ряд називається Classic і до нього включено, на даний момент, два основних інструмента на кухні: Chef – скіпетр володаря кухні й Utility – універсальний ніж для усіх видів робіт. Клинки серії викувані як своєрідний «сендвіч» -- ріжуча кромка і основа з VG-10, а накладки, покликані захистити основу від корозії, з нержавіючої сталі. Ножі створені за принципом «full-tang», мають чудовий баланс і руків’я з стабілізованої деревини.
В серії Fine для основи клинка використана сталь AUS10, також захищена від вологи нержавіючими накладками. Монтаж, головним чином, всадний, руків’я з міцного полімеру. Окрім «шеф»-ножа і Utility, в лінійці є модель Santoku – це також ніж для шеф-повара, який спеціалізується на приготуванні японських страв. Виробник стверджує, що комбінація таких характеристик дозволяє без проблем мити ці ножі у машині для миття посуду.
Клинки у моделях Slim тонкі, відповідно до назви, тому викувані з нержавіючої сталі з високим вмістом вуглецю. На додачу до вже знайомих вам Santoku, Chef і Utility, бренд Murato пропонує традиційний Nakiri, ніж у вигляді топірця, яким можна не тільки різати, але й рубати теж. Гострий кут клинка можна використовувати для вирізання «глазків» та інших дефектів поверхні овочів і фруктів. Для акуратного нарізання хлібобулочних виробів різної м’якості є модель Slim Bread з серейторною ріжучою кромкою.